Carla 20 år

Carla fyldte 20 år

Den gamle DSB-bus stod for tyve år siden til udskiftning, men blev i stedet omdøbt til Carla og opgraderet til at være institutionsbus for Skalmejegården i Sunds.

 

Carla er i bussammenhænge en gammel ”dame” men hun er løbende blevet sat i stand og holdt ved lige. Nye ”briller”, eller skal vi kalde det vinduer, bliver snart aktuel for Carla, så børnene bedre se ud og nyde køreturene.

 

- Ja, der kom liv i DSB bussen, da den blev til Carla og ikke længere skule køre i fast rutefart mellem Ringkøbing og Århus, fortæller Rikke Brændgaard, der er institutionsleder på Skalmejegården. - Nu skulle den bruges til vores bus/ skov børnehave, der tog på tur ud i det grønne - eller hvilken farve der præger den årstid, som der køres ud i.Det at følge årstiderne og opleve med sanserne er så godt for børnene. Det giver Carlaturene også mulighed for. Bevægelse, som jo er noget vi har fokus på via pædagogisk idræt, er også helt naturligt en del af det at færdes i naturen. Ujævne skovbunde, bakker, skrænter, træer og lignende er noget, der forbedrer motorikken og træner balanceevnen - især grov motorikken, siger Rikke Brændgaard.

Carla blev i sin tid bevilget som rullende grupperum for at skaffe plads til ekstra børn på Skalmejegården. Dengang kørte Carla ud næsten hver dag med den ene af to børnehavegrupper. Nu er dagene fordelt mellem 3 børnehavegrupper, hvoraf de to af grupperne oftere kører på tur i Carla – ud i naturen, eller til kulturelle arrangementer som for eksempel besøg på museer, biblioteket, Heart, Aqua og lignende.

Børn elsker Carla. Den er stor og flot og spændende og de ved, at når de er på tur, oplever de mange lærerige, sjove og dejlige ting. De er bare så klar til at komme afsted.

Fødselsdagen blev fejret med en tur til Løvbakke Naturskole, alle børnehavebørn, deres forældre og eventuelle søskende. Der blev holdt festtale, leget, bagt snobrød og sunget fødselsdagssang.Ja, og så blev der naturligvis råbt ”Længe leve Carla – Hurra, Hurra, Hurra – og et langt BÅÅÅÅÅT!