AFDELINGER

Velkommen i Skalmejegårdens børnehave.

Vi vil gerne byde jer velkommen i børnehaven og give jer et lille indblik i vores dagligdag. I er altid velkommen til at kontakte os ved flere spørgsmål.

Det skal være sjovt at være i børnehave og det skal være sammen med positive og engagerede voksne. Vi er en certificeret pædagogisk idrætsinstitution og sangprofil institution med fokus på sang, bevægelse, sundhed og meningsfulde fællesskaber. Vores pædagogik tager også udgangspunkt i naturen, hvor vi løbende arbejder med naturprojekter og har det grønne/ blå flag. Vi vægter at igangsætte læringsaktiviteter, som udfordrer børnenes sproglige udvikling.

Opstart.

Det er altid spændende at skulle starte et nyt sted, og opstarten betyder meget for alle. Vi bruger gerne tid på at tage imod, vise rundt og komme godt i gang med hverdagen. Det kan være en god ide, at I er i børnehaven sammen med barnet nogle timer den første dag og barnet kan have brug for, at de første dage ikke er for lange. Vi tilbyder efter ca. 3-6 mdr. en samtale omkring den første tid i børnehaven.

Forældresamarbejde.

I den daglige kontakt har vi løbende en snak med jer om, hvordan jeres barn trives. Vi ønsker et godt samarbejde med jer omkring jeres barn, så jeres barn får en god og positiv hverdag i børnehaven. Det er også vigtigt, at I henvender jer til os, hvis I har informationer omkring barnet, der kan have betydning for barnets trivsel og udvikling.

Hvis der er behov, tilbyder børnehaven en samtale før skolestart.

Struktur.

Vi har fire børnehavegrupper. Krabber, Muslinger, Haletudser og Sildehajer.

To grupper er fast på Skalmejevej og to grupper er skiftevis i Søstjernen og på Skalmejevej 3 uger af gangen.

De ældste børnehavebørn er samlet på gruppen, der hedder Sildehajer.

Vores bus Columbussen, med plads til 35 børn, kører ud fra Skalmejevej flere gange om ugen. Columbussen kører ud i det blå, f.eks. til naturlegepladser, kælkebakker, biblioteket.

 

Mit Barn.

På mit barn udfyldes stamkort og kortet holdes opdateret. Her meddeles sygdom og ferier. Børnehaven informerer her om, hvad der er sket i løbet af dagen i form af dagbog, billeder m.m. Her foreligger også aktivitetsplan for stuerne og nyhedsbreve fra institutionen.

Aflevering og afhentning.

Det er vigtigt at sige goddag og farvel til en fra personalet, når I kommer og går.         Giv også besked, hvis det er en anden, end forældrene, der henter.

Dagsrytme.

Kl. 06.30 – 07.00                Børnehaven åbner og vi tilbyder morgenmad.

Kl. 07.00 – 08.45                Vi leger

Kl. 08.45 – 09.15                Vi spiser kl. 9 mad, som børnene selv medbringer

Kl. 09.15 – 11.30                Vi går i gang med planlagte aktiviteter, emnearbejde,  ture ud af huset, sang, pæd. idræt m.m. Ofte holder vi samling lige inden madpakker.

Kl. 11.30 – 12.30                Vi spiser madpakker.

Kl. 12.30 – 14.00                Vi leger/laver aktiviteter udenfor. De mindste sover.

Kl. 14.00                              Vi spiser frugt, grønsager og brød.

Kl. 14.30 -                            Vi leger inde og ude

Kl. 16.45                             Lukker børnehaven (fredag kl. 15.30)

Kost.

Børnehaven serverer morgenmad bestående af havregryn, havrefras, rosiner, frugt og mælk. Børnene skal ikke selv medbringe morgenmad.

Børnene medbringer madpakke til frokost. Madpakken skal være sund og nærende og give energi til hele dagen. Søde sager hører til festlige lejligheder og ikke i madpakken. Vi serverer vand til madpakken.

Børnehaven har frugtordning. Børnene får hver eftermiddag grovbrød grønsager og frugt. Ordningen koster 200 kr. pr. kvartal – Reg. 2210 konto nr. 4386 708 202 . Pr. 1/1 – 1/ 4 – 1/7 – 1/10.

Middagssøvn.

Der er mulighed for, at de mindste børn kan få et hvil midt på dagen.

Skiftetøj.

Alle børn har hver en garderobe med to kasser med plads til skiftetøj, hjemmesko og overtøj efter årstiden. Begge kasser tages af forældrene med i Søstjernen.

Husk navn i tøjet.

Maddage.

Vi holder maddage med børnene ca. en dag om måneden, hvor vi i fællesskab med børnene laver mad.

Legetøj.

Børnene medbringer ikke legetøj. Dog afholdes der en gang imellem legtøjsdage hvor børnene må medbringe lidt legetøj, men det er på eget ansvar. Pt. må børnene ikke medbringe legetøj pga. Corona.

Fødselsdage.

Når barnet har fødselsdag skal det fejres. 3 års fødselsdagen fejer vi i børnehaven. 4, 5 og 6 års fødselsdagen kan fejres i børnehaven, men barnet må gerne invitere hjem for at fejre dagen. Hvis fødselsdagen holdes hjemme er der mulighed for at invitere hele gruppen, eller alle piger eller alle drenge. Aftal med stuens personale i god tid. Pt. kommer vi ikke hjem til fødselsdage pga. Corona.

Vi henstiller til at det der serveres, indeholder hvad der svarer til et nærende måltid. Derefter kan der evt. serveres en dessert. Vi ønsker ikke slikposer.

Medicin.

Normalt giver vi ikke medicin. I de tilfælde hvor personalet påtager sig at give barnet medicin (f.eks. penicillin, astma medicin) sker det efter klar instruks fra lægen.

Forældrekaffe.

Ca. 4 gange om året inviterer vi til forældrekaffe i de forskellige grupper. Denne eftermiddag plejer at være rigtig hyggelig og børnene glæder sig til besøg. Tidspunkterne kan ses på Skalmejegårdens årsplan, som findes på Mit Barn. Pt. ingen forældrekaffe pga. Corona.

IT.

Børnene har mulighed for at bruge Ipad. Vi har på stuerne en holdning til hvor meget tid vi bruger på IT, således at det er udvalgte tidspunkter børnene har et socialt fællesskab omkring Ipads.